“Şehit kokusu” adıyla satışa çıkardı! Bakanlıkta rekor ceza geldi

Bir parfüm firması, "şehit kokusu" adı altında ürettiği parfümü satışa sundu. Firmanın bu girişimi, sosyal medyada büyük tepki toplarken, Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

“Şehit kokusu” adıyla satışa çıkardı! Bakanlıkta rekor ceza geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya üzerinden satış yapan bir firmanın son paylaşımı gündeme oturdu. Bir parfüm firması, "şehit kokusu" olduğunu iddia ettiği parfümü piyasaya sürdü. 

Koku ve esans satışı yapan firma, yeni kokularını tanıtırken "şehit kokusu" adı altında parfüm çıkardıklarını iddia etti.

 Firmanın tanıtım videosunda kullanılan ifadeler, tepki topladı.

Videoda tanıtımı yapan kişi, "Kıymetli müşterilerimiz, size 6 farklı kokudan bahsedeceğiz. Okan Bey için 6 kokumuzu hazırladık, bunları size de şimdi açıklayacağım. Bedir, mevlana, misk kaşmir, şehit kokusu, çınar ve payitaht kokusundan hazırladık. Siz de sipariş vermek isterseniz bize WhatsApp’tan yazabilir ya da mağazamıza gelip koklayarak satın alabilirsiniz." şeklinde ifadelerde bulundu.

 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA 

Konuyla ilgi sosyal medya hesabından açıklama yapan Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan "Şehit kokusundan hazırladık" ibaresiyle satışa sunulan ürünlere inceleme başlatıldığını ve ceza kesildiğini açıkladı.

Gürcan tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Çeşitli sosyal medya mecralarında ve internet sitelerinde haberlere konu olan “selamesans_selamcarsaf" isimli instagram hesabında yer alan; “…şehit kokusundan hazırladık.” şeklindeki ifadeler hakkında Bakanlığımızca resen inceleme başlatılmış ve aşağıdaki işlemler tesis edilmiştir.

Reklam Kurulu tarafından;

Toplumun milli ve manevi hassasiyetlerinin istismar edilmesi nedeniyle anılan reklamlar hakkında 3 (üç) ay süre ile tedbiren durdurma kararı verilmiş ve bu karar İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü vasıtasıyla ilgili şahsa elden tebliğ edilmiştir. Söz konusu paylaşımlar, Reklam Kurulu’nun ilk toplantısının yapılacağı 8/10/2024 tarihinde görüşülerek reklam veren hakkında 6502 sayılı Kanun’un 77/12’nci maddesinde öngörülen 550.059-TL idari para cezası uygulanabilecektir.

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından;

Ayrıca Ticaret İl Müdürlüğümüzce reklam verene ait işyerinde bugün 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54 üncü maddesinde yer alan “Fiyat Etiketi” mevzuatı kapsamında gerçekleştirilen denetimde tespit edilen aykırılıklar nedeniyle 52.800-TL idari para cezası uygulanmıştır”.

“Şehit kokusu” adıyla satışa çıkardı! Bakanlıkta rekor ceza geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.